START  Cazare  Localități  Imobiliare  Evenimente  Galerie Foto  Galerie Video  Webcam  Contact 

  

   Băile 1 Mai

   Băile Balvanyos

   Pensiunea Istvana

   Băile Felix

   Băile Harghita

   Pensiunea Bella Vitae
   Pensiunea Marton
   Cabana Harghita
   Pensiunea Tirol
   Pensiunea Tofalvi
   Pensiunea Albert
   Cabana Piatra Bufniţei
   Cabana Uz Bencze
   Vila Marton
   Pensiunea Mandala
   Pensiunea Biro
   Vila Harghita
   Pensiunea Pokat
   Hotel Ozon
   Vila Ilonka
   Vila Balint
   Casa Kopacz
   Pensiunea Csiki
   Vila Vass
   Vila Antal
   Casele Szabo Tibor
   Casa Vera
   Casa Tanko
   Motel Csillag
   Casa Buzogany
   Casa Ilu
   Casa Eszti
   Casa Gergely
   Casa Sandor
   Casa Fodor

   Băile Sugas

   Băile Tuşnad

   Pensiunea Szurdok
   Pensiunea Varteto
   Pensiunea Silex
   Casa Edelweiss
   Pensiunea Olt

   Borsec

   Pensiunea Muscata
   Pensiunea Nostalgia
   Casa Emy
   Pensiunea Agnes
   Pensiunea Trandafirul
   Pensiunea Korona
   Pensiunea Ghiocelul
   Pensiunea Roland

   Ciumani

   Pensiunea Borsika

   Covasna

   Gheorgheni

   Cabana Laczko Kucko

   Ghimes-făget

   Gornesti

   Pensiunea Grand Lion

   Izvorul Muresului

   Lunca de jos

   Lunca de sus

   Miercurea Ciuc

   Hotel Merkur
   Motelul Csillag
   Pensiunea Becsiszelet
   Pensiunea Julius

   Praid

   Pensiunea Floare de sare
   Pensiunea Alszegi
   Casa de oaspeti Maria

   Sovata

   Toplita

 
  BorsecBorsec (maghiară: Borszék, germană: Bad Borseck) este un oraş situat în judeţul Harghita, Transilvania, România. Are o populaţie de 2.864 locuitori, cu o majoritate de etnici maghiari.

Geografie

Oraşul Borsec se află la 26 km de Topliţa pe drumul naţional 15 care duce spre Piatra Neamţ. Înconjurat de Munţii Bistriţa, Munţii Călimani, Munţii Gurghiu şi Masivul Ceahlău, oraşul este situat la o altitudine de 900 m.

Distanţa de la oraşele mai importante din zonă: Topliţa 28 km, Reghin 80 km, Miercurea Ciuc 125 km, Braşov 186 km, Tîrgu Mureş 119 km. De la Borsec se pot face excursii la Vf. Fagului (1310m), Vf. Chiurezu Mare (1492m).

Istorie

Este o veche staţiune (cunoscută din 1804), deschisă tot timpul anului, cu numeroase izvoare de ape minerale carbo-gazoase, sau conţinând calciu, magneziu. Aceste ape sunt cunoscute pentru efectul lor benefic înca din a doua jumatate a secolului al XVI-lea. Efectele terapeutice ale acestor izvoare de ape minerale au fost recunoscute pe plan internaţional. Apele minerale au primit medalia Târgului Internaţional de la Viena (1873), apa de Borsec fiind numită "Regina Apelor Minerale", medalia de argint şi Diploma de Onoare la expoziţiile organizate in 1876 la Berlin şi respectiv, Trieste, Diploma de Onoare a Expoziţiei de la Paris (1878).

A fost staţiunea cea mai importantă din Transilvania situat în partea nordică a judeţului Harghita, fiind şi localitatea cea mai nordică a ţinutului Gheorgheni. A primit rang de oraş în anul 1956 - vizitatori oraşului dându-i denumirea de Regina Apelor Minerale, renumit pentru izvoarele de apă minerală şi clima sa deosebită.

În zonă au avut loc tăieri masive de pădure. Viaţa economică în afara de exploatarea lemnului este reprezentată de exploatarea cărbunelui brun, exploatarea calcarului şi travertinului, prelucrarea lemnului precum şi industria alimentării. În localitate există o foarte importantă fabrică de îmbuteliere a apei minerale, denumită Regina Apelor Minerale SA. Populaţia cu ocazia recensământului din 1992 a fost de 3.053 locuitori. Staţiunea este vizitată de mulţi turişti care vin pentru efectul curativ a apelor minerale, dar şi pentru aerul puternic de munte şi peisajul deosebit de frumos din zonă.

Borsecul este compus din două cartiere: Borsecul de Sus şi Borsecul de Jos. Acesta din urmă se află de a lungul şoselei naţionale 15 iar Borsecul de Sus se află pe platoul de travertin şi practic acest cartier este staţiunea turistică propriu zisă.

Izvoare de apă minerală

Izvoarele de apă minerală sunt numeroase şi renumite. Dintre acestea sunt 5 izvoare a căror apă se îmbuteliază. Principalele izvoare din Borsec sunt Izvorul Central (cu un debit de 230.000 l/zi), Izvorul Boldizsár (izvorul 3, debit de 6.600 l/zi), Izvorul László (izvorul 5, debit de 5.100 l/zi), Izvorul Lázár (izvorul 6), Izvorul Republica (debit de 75.000 l/zi), Izvoarele Horia, Cloşca, Crişan, J. Pierre Curie (la picioarele Dealului Rotund, cu un debit de 3.800 l/zi, conţine radiu), Izvorul Kossuth (izvorul 10, debitul este în scădere), Izvorul Petőfi (izvorul 11, debit de 900 l/zi).

Apele izvoarelor sunt foarte bune în afecţiuni ale sistemului circulator, afecţiuni ginecologice, afecţiuni neuritice, diferite boli ale rinichilor, afecţiuni ale sistemului endocrin, diabet şi altele. Se pot face cure interne prin consumul direct a apei minerale, masaje hidroterapeutice, electroterapie, mofete.

Curiozităţi turistice

* Izvoarele 3, 5, 6 şi 10, deasemenea Vilele 51, 53, 56, 50, Pensiunea, Vila 120, 13 şi 14, centrala electrică, Vila Kaláka sunt declarate ca monumente arhitecturale.
* Dealul Rotund este o formaţiune de travertin de 975 m înălţime format de a lungul timpului din depunerile de minereu ale apelor călduţe bicarbonate. Acest travertin a fost exploatat şi folosit la ornamentarea diferitelor clădiri din Bucureşti şi Miercurea-Ciuc.
* Peştera de gheaţă s-a format într-o grotă a masivului de travertin. Apa se infiltrează aici iar gheaţa se îngroaşă pe timp de iarnă şi se topeşte primăvara târziu.
* Biserica ortodoxă din localitate a fost construită iniţial ca biserică catolică. Este considerat a fi un monument cultural şi arhitectural.
* Izvorul principal, principalul izvor al localităţii.
* Grota Urşilor (în zona Dealului Rotund)
* Cetatea Bufniţei, "Ősforrás" unde acum 150 de ani a fost un mic lac; aici a fost construit primul ştrand, "Tündérkert". Formaţiunile travertinice de aici se exploatează în scopuri industriale.

Vă aşteptăm.
   Accomodations in Borsec

  Pensiunea Muscata    
   
Place nr: 16
Rooms:
- 2 camere duble.
- 2 camere triple.
- 2 apartamente cu 3 locuri.
Services: TV, Parcare, Bucătărie, Grătar, Frigider, Bar, Cuptor cu microunde, Mobilier de grădină, Cazare,
Location: Borsec
 

  Pensiunea Nostalgia    
   
Place nr: 12
Rooms:
- 2 camere cu pat dublu
- 2 camere cu 4 paturi
Services: TV, Wireless Internet, Parcare, Bucătărie, Grătar, Frigider, Terasă, Cuptor cu microunde, Mobilier de grădină, Leagăn, Masină de spălat, Încălzire centralizată, Pârâu, Cazare,
Location: Borsec
 

  Casa Emy    
   
Place nr: 10
Rooms:
- 2 camere duble
- 3 camere cu doua paturi
Services: TV, Parcare, Bucătărie, Grătar, Frigider, Terasă, Cuptor cu microunde, Încălzire centralizată, Pârâu, Pescuit recreativ, Cazare,
Location: Borsec
 

  Pensiunea Agnes    
   
Place nr: 9
Rooms:
- 3 camere cu pat dublu
- 1 pat dublu supraetajat
Services: Telefon, TV, Wireless Internet, Parcare, Bucătărie, Grătar, Frigider, Cuptor cu microunde, Mobilier de grădină, Leagăn, Masină de spălat, Încălzire centralizată, Cazare,
Location: Borsec
 

  Pensiunea Trandafirul    
   
Place nr: 24
Rooms:
- 10 camere cu douaă paturi.
- 1 apartament cu 4 locuri.
Services: Telefon, TV, Parcare, Bucătărie, Grătar, Frigider, Saună, Mobilier de grădină, Masină de spălat, Încălzire centralizată, Jacuzzi, Camera de zi, Cazare,
Location: Borsec
 

  Pensiunea Korona    
   
Place nr: 24
Rooms:
- 3 camere cu pat matrimonial.
- 6 camere cu două paturi.
- 3 camere cu patru paturi.
Services: TV, Wireless Internet, Parcare, Bucătărie, Grătar, Restaurant, Frigider, Bar, Mobilier de grădină, Leagăn, Încălzire centralizată, Camera de zi, Filtru de cafea, Cazare,
Location: Borsec
 

  Pensiunea Ghiocelul    
   
Place nr: 22
Rooms:
Parter:
- Camera nr. 1 - 2 locuri - 90 Ron
- Camera nr. 2 - 3 locuri - 110 Ron
Etaj:
- Camera nr. 3 - 2 locuri - 90 Ron
- Camera nr. 4 - 2 locuri - 90 Ron
- Camera nr. 5 - Apartman cu 4 locuri - 140 Ron
- Camera nr. 6 - 3 locuri - 100 Ron
- Camera nr. 7 - 2 locuri - 90 Ron
- Camera nr. 8 - 3 locuri - 110 Ron
- Camera nr. 9 - 1 loc - 60 Ron
Services: TV, Wireless Internet, Parcare, Bucătărie, Grătar, Frigider, Saună, Terasă, Piscină, Cuptor cu microunde, Mobilier de grădină, Încălzire centralizată, Jacuzzi, Frigider, Uscător de păr, Cazare,
Location: Borsec
 

  Pensiunea Roland    
   
Place nr: 18
Rooms:
- 2 camere cu 3 locuri.
- 2 apartamente.
Services: TV, Parcare, Bucătărie, Grătar, Frigider, Balcon, Terasă, Cuptor cu microunde, Mobilier de grădină, Leagăn, Masină de spălat, Încălzire centralizată, Camera de zi, Filtru de cafea, Cazare,
Location: Borsec
 

 
 
 
 
 
 

  office@transylvaniatourism.ro | Tel: 0749-585285